Chablis Grand Cru 2020 Les Preuses Albert Bichot

98.95

12 op voorraad

Beschrijving

Chablis Grand Cru 2020 Les Preuses Albert Bichot

In het hart van het prachtige wijndorp Chablis, ligt het beroemde wijnhuis Albert Bichot. Dit wijnhuis bestaat al sinds 1831.
De naam van deze wijn zou zijn afgeleid van het woord “perreuse” (steen), dat was de naam van de oude Romeinse stenen weg in Chablis.
Het perceel is gelegen in de directe omgeving van “La Moutonne” monopool. De hoge plantdichtheid van dit perceel 8.500 wijnstokken/ha, maakt dat de druiven erg hun best moeten doen om voeding te krijgen en dit resulteert in kleinere, zeer geconcentreerde druiven. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd en daarna volgt er een  zachte persing om het beste uit de druiven te halen.

De alcoholische gisting en rijping gebeurt op fijne droesem in eikenhouten vaten van 500 liter. Deze eiken vaten zijn tussen de 1 tot 5 jaar oud. Hier ligt de wijn gedurende 10 maanden om vervolgens de laatste rijping van nog eens 6 maanden te krijgen in roestvrijstalen vaten.

De geur van deze wijn heeft minerale tonen. De smaak heeft een mooie zuiverheid en strakheid en beschikt over een lange afdronk die doet denken aan noten en kruiden.

Deze wijn kan meteen gedronken worden, maar kan prima 5 tot 15 jaar bewaard worden. 2020 was een topjaar.

Deze wijn gaat heel goed samen met schaaldieren (kreeft), geroosterd of gestoofd gevogelte en varkensvlees.

Druivensoort: Chardonnay

Serveertemperatuur: tussen 11 en 13°C

13% VOL

 

Extra informatie

Gewicht 1.6 kg